Azok aztán vannak tömegével... most még több, mint a bizonyosság. Egyik kolléga féltő és jószándékú leveléből idézek - nyilván név nélkül. Vitaalapnak sem rossz.

Ha érdekel, (ha nem,) elmondom, hogy őrültségnek tartom az egész napos ifjúsági csatornát. Talán még nem végleges - reménykedem. Délelőtt ki a csudának adunk gyerekműsort? De még délután is  miért gondoljuk, hogy versenyezni tudunk az csacskaságokkal, amiket nyomnak az erre specializálódók? Nem fognak minket nézni! Örülnék, ha egy esti mesét meg még valamicskét el tudnánk adni. Nem kéne megpróbálni beszélni valakivel, aki ezt elfogadta? Hacsak nem arról van szó, hogy már megvannak a beszállítók mind a 24 órára. Ez esteben nem tartom őrültségnek.

Megjegyzem, én még nem tudok arról, hogy lennének már beszállítók. Remélem, nem kell csalódnom...

Szerző: Süveges Gergő  2011.01.04. 23:53 32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://m2intendans.blog.hu/api/trackback/id/tr422561473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikkromakka 2011.01.05. 14:34:31

Önmagában az a tény, hogy egésznapos gyerekcsatorna, semmiképp nem őrültség szerintem, hiszen van jópár példa hasonlóra (minimax, cartoon network, nickelodeon, stb.), ráadásul azok még szűkebbre vett korosztályhoz szólnak. Reklámozási, eladhatósági szempontból nem tudom megítélni, hogy elegendő létszámban-e, de az biztos, hogy mindig van gyerek/fiatal, aki otthon van, mert beteg vagy mert a kisebb tesója otthon van és - még - nem jár óvodába.
Az viszont igaz, hogy van egy szülői réteg (és magamat is ebbe sorolom), akik nem annyira szeretnék, hogy a gyermekeik a tévé előtt üljenek szabadidejükben, sőt. Ugyanakkor én is imádtam gyerekkoromban a Bors örsöt, a Kölyökidőt, a Csörgősipkát, Kunkorit és a Kandúrvarázslót, a hétvégi matinékat Csepkével, stb., és azóta is jókat nosztalgiázunk a bátyámmal, ha ezeket felemlegetjük.
Egyszóval én kíváncsian várom, bár tudom, hogy a minőség és a nézettség nem mindig mozog együtt.

HochenTrollner 2011.01.05. 18:02:55

értem, hogy a beszállítós kitétel a poszt lényege, de a többire reagálva:

szerintem az ifjúsági kategóriába simán beleférnek az ismeretterjesztő dolgok, ami nem fáj senkinek délelőtt, koradélután. természettudományi dolgoktól a nyelvtanulást segítő műsorokig bármire rá lehet fogni, hogy ifjúsági, és a nagyi sem unatkozik rajta.

HochenTrollner 2011.01.05. 18:05:31

ja pft moderált kommentek, azért nincs itt még semmi:D

HochenTrollner 2011.01.05. 18:13:34

@Süveges Gergő: visszavonom, ez villámgyors moderálás volt.

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2011.01.05. 18:15:36

@HochenTrollner: Akkor a lényeghez is: az én számomra egyelőre nem a beszállítók a legfontosabbak, mert az még messze van... inkább az ütött szíven, hogy van-e értelme egyáltalán egy ilyen csatornának. Sztem van, de ezek szerint vannak, akik gyökeresen másképp látják, és az ő érveik is megfontolandók.

HochenTrollner 2011.01.05. 18:40:34

@Süveges Gergő:

- indítunk egy gyermekeknek és fiataloknak szóló csatornát.
- bullshit, olyanból túl sok jó van.

sok sikert a hasonló érvek feldolgozásához! :D

de most komolyan, ha nézettség kell, irány rtl klub klónt gyártani. ha meg egy gyermek- és ifjúsági csatorna kell, akkor nem sírni kell azon, hogy mások is azt csinálják, hanem minél több időt és pénzt beleölni a jó és nézhető tartalomba, és inkább azon filozofálni, hogy az a tartalom milyen legyen.

mikkromakka 2011.01.05. 19:49:41

Egyetértek HochenTrollner mindkét korábbi kommentjével, valamint azért azt is figyelembe kell venni, hogy ezt az ellenérvet ki fogalmazta meg. Mármint nem személy szerint, hanem hogy egy szintén érintett, munkahelyi változásoktól megijedt ember (én is megijednék hasonló esetben, nincs ezzel gond). Ugyanakkor már akkor jajongani, amikor még semmi sem történt, nem érdemes, sőt csak visszahúzó erő.

"Ha a világ lángban áll, nem olthatjuk azt el a türelmetlenségünkkel. Igazából nem is a mi dolgunk, hogy eloltsuk. Tudtad-e, hogy ha hatalmasak a lángok, a tűzoltók egyáltalán nem vesztegetik rá a vizet? Csak a környéket próbálják megmenteni. [...] Ha megtettük egyéni kötelességünket, az ugyanannyit ér, mintha az egész tüzet eloltottuk volna. Látszólag még mindig ég, de nyugodtak lehetünk, hogy már kialudt." (Gandhi)

nem teljesen ide illik az idézet, de azért jó :)

karaszeszter 2011.01.06. 08:17:33

Ha van kétely, akkor minden jó lesz! :-) A kétely-mentes emberektől mindig féltem...
Mikor felnőttem, még nem volt ennyi csatorna, volt viszont egy csomó gyerekműsor - párnak a készítésében is részt vehettem. Voltak a rádióban is hangjátékok, és még máig megmelegszik a szívem, ha berakom a régi kazettámon a gyerekeimnek a Kököjszi és Bobojszát. Egészségesebb világ volt. Lehet, hogy naív és idealista vagyok, de ha valahogy lehet hatni erre a világra, akkor a gyerekeken át. Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön egy olyan csatornát csinálnotok, aminek a műsorairól érdemes lesz majd felnőttkorukban nosztalgiázniuk a lányaimnak!

Charlie__ 2011.01.06. 14:10:18

A számomra a kérdés nem az, hogy értelme van-e egy közszolgálati gyermekcsatornának. A német köztévé több, mint 10 éve üzemeltet ilyen csatornát. Nagy sikerrel. Előnye: pedagógiailag jól kiérlelt műsorstruktúra mellett a gyerekek szellemi és lelki fejlődését előmozdító szabadidő-eltöltést tesz lehetővé. (A Kika előtt valóban ott merem hagyni a gyermekeimet. Más gyerekcsatornákat viszont felügyelnem kell.)

Viszont arra a csatornára áldoznak elegendő forrást. A nagy kérdés tehát inkább az, lesz-e megfelelően szakképzett stáb, s lesz-e a várt nívóhoz szükséges forrás. Nem Süveges szakértelmét vonom kétségbe, és még csak nem is a politikusi szándékot.

Ahogy az is más kérdés, hogy az eddigi kettes csatorna helyett kellett-e ezt a csatornát létrehozni. Ez utóbbi kérdés már politikai jellegű, s ilyen értelemben nem szakmai.

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2011.01.06. 18:31:42

Én is osztom a kolléga véleményét. Szerintem így is már sok gyerekcsatorna van Mo-n (CN, Minimax, Nickelodeon), még akkor is ha az M2-t nemcsak gyerek, hanem ifjúsági csatornának is szánják.

Félre ne érts: gyerekeknek és fiataloknak szóló műsorokra nagy szükség van, de gondolom ugyanúgy lesz rajta külföldi(többnyire amerikai) gyerekműsor, amik a többin az átlag napi 3-4 óra saját gyártású műsor mellett. Ezért szerintem felesleges külön csatornát rááldozni.

Nyilván nem elsősorban a te döntésed volt, hogy mégis lett külön ilyen csatorna is.

Szívem mélyéből kívánom azonban, hogy az új munkádban is legalább olyan sikeres legyél mint az eddigiekben.

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2011.01.06. 20:25:30

@Charlie__: A pénzkérdés nagy kérdés. Egyelőre nincs rá válasz. Hogy az m2-t kell-e átalakítani... lehet ezen filózni, de a döntés megszületett, készen kaptuk.
@kis_kiraly: amerikai gyerekműsor? Remélem, nem teng majd túl...

-MCsaba- · http://barsonyszek.blog.hu/ 2011.01.06. 21:56:24

Ha valami MÁST tud nyújtani az m2, mint a jelenlegi gyerek- és ifjúsági csatornák, akkor életképes lehet. Főleg, ha valóban tervben van az online felületek felhasználása bizonyos programokban.. az ún. "konzerveket" is kéne mellőzni amennyire lehet.

Én valahogy így képzelek egy átlagos hétköznapi m2 adást:
6.00-9.00 félórás rajzfilmek
9.00-12.00 iskola tv - valamilyen téma feldolgozása interaktívan (mobil, web segítségével)
12.00-14.00 zene (nem trágár :P)
14.00-18.00 hasznos, a korosztály dolgaival/gondjaival foglalkozó műsorok + szórakoztató blokkok
18.00-19.00 a klasszikus esti mese blokk kicsit "feltúrbózva"
19.00-19.30 ifjúsági híradó (volt már hasonló valahol egyszer, nemde ??)
19.30-20.30 magyar sorozat
20.30-tól filmek
éjszaka: zene

Megpróbáltam közszolgálatilag is elfogadhatót írni, de persze ha lazább lesz a csatorna az se baj.. :)

Ami igazán kérdés még, hogy hogyan kezelitek majd a korosztályokat? Mondjuk egy 10 és egy 14 éves is teljesen különböző már, mint célközönség, nem is beszélve a szülők igényeiről.. sok sikert és főleg kitartást ehhez a nem kis feladathoz!

mirmurr 2011.01.07. 04:46:03

kérdésem, h van-e olyan nagyon közeli munkatársa, akinek van gyereke? nagyon fontosnak tartom, h személyes tapasztalatokra is építsenek azok, akik a "jövő generációit" "értékekre nevelik" majd:) javaslom, h használjanak fel régi cimborás tapasztalatokat, a rengeteg régi, ma már nyugdíjas szakember közül, aki anno az ifjúsági műsorokat készítették, biztos, h sokan szívesen bevonódnának a munkába (konzultáció). máskülönben pedig a legelső lépésnek a CBeebies tanulmányozását tartom, nem szégyen azoktól tanulni, aki már évtizedek óta magas fokon művelik az "értékekre nevelést" (ha nem pontosan idéztem az előző posztból, elnézést). jó munkát!

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2011.01.07. 07:42:00

@mirmurr: Hárman vagyunk szorosan együttműködő munkatársak. Hármunknak összesn tíz gyermeke van, 4-4-2 arányban. :)

pazzo · http://pazzo.hu 2011.01.07. 09:07:36

Véleményem szerint, az, hogy már léteznek gyerekcsatornák, nem indok.
Bár nem ismerem a szolgáltatók lefedettségét, illetve, hogy mennyi háztartásba jut el a kábeltévé, vagy műholdas tévé, viszont ebben az esetben azokra kell gondolni, akik "csak" a földi sugárzású adást tudják fogni, és igenis, nekik hiánypótló egy ilyen csatorna.

sajtohuba 2011.01.07. 09:27:11

@Süveges Gergő: Jó lépés a blog a nyilvánossága miatt - köszönöm. Jónak tartom a gyermek- és ifjúsági csatorna ötletet is.
Kérdéseim:
Van-e, és ha igen, akkor milyen felhasználható nemzetközi (lehetőleg EU-s) példa egy ilyen tematikus csatorna kialakítására, működtetésére?
Mennyire lenne bevonva a csatorna a közoktatásba (sulitévé)? Ez esetben hogyan lehet biztosítani azt, hogy ne kapjon "központosított ideológiai agymosó" szerepet is? Egy közcsatornát elsősorban nevelő és nem átnevelő szerepűnek tudok elképzelni.

Borrdi 2011.01.07. 12:59:21

Én lejesen más megközelítésből tenném fel a kérdést; kell-e (és lehet-e) a többi gyerek csatornával versenyezni? Bár, ha már itt tartunk, Mo-on sajnos eddig sem vehette fel közszolgálati TV a versenyt a kereskedelmiekkel a nézettség tekintetében és ez szerintem még jó darabig így is fog maradni. ez pedig a nézői oldal miatt (is) működik így. Kereslet-kínálat... tyúk, vagy a tojás? Mindenesetre a legnagyobb kihívás itt: olyan tartalmat nyújtani, ami valóban át fogja a gyerkőcöket csábítani a mai piff-puff dírr-durr rajzfilmekről. Ha át lehet őket. Át lehet? Néztem itt a kedves nosztalgiázó commentelőket; igen, ezek szuperek voltak, de azóta teljesen megváltozott ez a világ. Megváltozott, de tényleg, és igen, pont ezért kell a kicsiknél elkezdeni hatni. Amíg még lehet.
Kívánom, hogy jól menjen a dolog és valami igazán jót építsetek fel!

HochenTrollner 2011.01.07. 16:05:01

@-MCsaba-: valami hasonlóra gondolok én is, kicsit többi "iskola tv"/ismeretterjesztő dologgal.

mirmurr 2011.01.07. 16:24:20

@Borrdi: megváltozott, ami azt jelenti, h ma még több lehetősége van (vagy kellene legyen) egy ilyen "kezdeményezésnek" (ld. nem profitmaximalizálásra törekvő üzleti vállalkozás, hanem értékteremtés), h elérje a célját. a nosztalgiahullámban felemlegetett régi kedvencek alkotói élesben tanulták a tévézést, amire a maiaknak már nincs szüksége, ők jártak tévés iskolába:) többek között felhasználhatják a meglévő tapasztalatokat. valamint rengeteg technikai lehetőség, új ismeret és külföldről is elérhető nagyon jó tartalmak és módszerek állnak rendelkezésre. szóval a feladat azért nem olyan irtózatosan nehéz:)
Magyarországon jelenleg ennek nincs konkurenciája, ha a szülő még beleszólhat egyáltalán, h mit nézzen a gyerek, dvd-ről játszik neki jobb híján régi klasszikusokat. na, az előbb-utóbb tényleg kevés lesz a benten-hez képest. de minőségi gyermek- és ifjúsági műsorok nincsenek. én szeretném hinni, h hamarosan megvalósul majd valami, ami egy kereskedelmi csatornának nem érdeke, h képviselve legyen a képernyőn a társadalom minden tagja, és sikerül majd a legtöbb témát feldolgozni, elrugaszkodva az iskolai tananyagtól, inkább belehelyezkedve a "gyerekek" fejébe...
Süveges Gergő: wow, ha tíz gyerek mellett még erre is marad elég erejük/idejük, minden tiszteletem!

-MCsaba- · http://barsonyszek.blog.hu/ 2011.01.07. 16:47:40

@mirmurr: én még kiegészíteném azzal, hogy a mai 20-as 30-as generáció véleményét is bele kéne venni. Azokét, akik bár még nem feltétlenül szülők, de átélték, hogy miből álltak az ún. ifjúsági műsorok '90 után a különböző adókon, miként változtak a dolgok. A nézők elvesztése is egy folyamat volt.. :)

Borrdi 2011.01.07. 17:17:05

@mirmurr: teljesen igaz, hogy értéket kell teremteni, csak én úgy érzem, hogy ez egyre nehezebb. Ma már az egészen kicsi gyermekek is önálló tudattal és saját motivációval és izlés világgal rendelkező fogyasztók, azaz, ők választanak, hogy mit néznek. Egy mai szülőnek nagyon nehéz lehet a gyereket folyamatosan felügyelni és a megfelelő irányba terelgetni. Gondolom, napi 36 órás feladat. :-) és nem mindenki teszi meg! Nem azt mondom, hogy lehetetlen, azt sem, hogy nem ez lenne a jó, csak azt mondom, hogy ez mind, amiről itt beszélünk, az "ideális világ".... Az, hogy a kerTVk azt adják, amit, az annak köszönhető, hogy a nézők, akiknek a kezében a távirányító van, ezt szeretik nézni. Egy profitorientált cégnek még inkább érdeke, hogy azt adja, amire igény van, amit megvesznek. Itt én most a tömegekről, a mass-ről beszélek. Nyilván vannak olyan szülők, akik tudatosan jó irányba nevelik maximális figyelemmel a gyerekeiket, csak sajnos nem ők vannak többen!

gitrap 2011.01.07. 18:26:12

Jo estet!

Nagyon orvendek, hogy ratalaltam erre a blogra.
El sem tudja kepzelni a kedves level iro, hogy hany gyerek fetreng otthon es nezi a tevet nap, mint nap. De nem csak otthon, hanem a foiskolai kollegiumokban is! Termeszetesen napszaktol fuggetlenul!
Ezeket a fiatalokat kell megcelozni, hisz ezek vannak a legnagyobb veszelyben. Celtalanul es boldogtalanul telnek el a napok teljes kilatastalansagban. Egy reszuk leerettsegizett, vagy jo esetben szakmaval rendelkezik, nem talal munkat. A masik fele az otthon "punnyadoknak" bekerul ugyan a foiskolara, de kulonbozo okok miatt nem el a tanulas lehetosegevel. Egyszeruen nem erdekli, vagy nem latja ertelmet.
Felhaboritonak tartom, h egyaltalan felmerul a "csacskasagokkal" valo versenyges gondolata es a musorok eladasara valo torekves. Egyszeruen lehetoseget kell adni arra, hogy a kispenzu emberek gyermekeihez is eljusson egy szinvonalas musor/film.
Ez a csatorna nagyszeru lehetoseg lenne angol oktatasra (reggel ovisoknak, delutan a nagyobbaknak). A nyelvorak ismetelhetok is, hisz valaki mindig lemarad.
Be kell mutatni a vilagot a fiataloknak! Az emberek tobsegenek nincs penze utazni. Az internetet nem megfeleloen hasznaljak. A tizenevesek meg hallomasbol sem ismerik az europai nagyvarosokat!
Javaslom, h beszelgessen el nehany tanarral. Ha szerencses, oszinten elmondjak mennyire kiabrandito a helyzet. Nincs tul sok, de azert akad elhivatott friss diplomas (allastalan) tanar aki szemelyisegevel, kreativitasaval magaval ragad barmely diakot.
@ -MCsaba- A reggeli mesektol mindenkit ovok, mert a gyererek "rafagynak" a TVre es nem kepesek keszulodni, feloltozni. Termeszetesen iskolaba indulas is tragediaba torkollik ha meg kell szakitani egy izgalmas meset.

Pro Árt' 2011.01.08. 15:29:42

Kedves drukkerek és ellendrukkerek!
Az eddig felvetett ötletek szóra érdemesek, megfontolandók... Ám, hogy van-e értelme magyar gyerekcsatornát indítani erre egyértelműen IGEN a válaszom. Nem azért, mert tévedhetetlennek hiszem magam, hanem azért, mert egy itthon sokak által nézett, azonos tematikájú csatorna rajz-mese-ismeretterjesztő filmjeinek szinronját évek óta rendezem és személyes tapasztalatom, hogy a nap bármely szakában sugárzott filmeknek óriási a nézettségi arányuk és ezzel együtt a hatásuk is.
A magas nézettségi arány jelentős haszonnal eldható "reklámfelületet" jelent, ami a csatorna működési költségét csökkenti ill. hozzájárulhat ahhoz, hogy végre ismét készüljenek magyar "ifjűsági" filmek és sorozatok. Ki ne emlékezne a Keménykalap-..ra, a Hahó Öcsi sorozatra... Süsüre..stb. A mi gyerekeink miért csak amerikai, japán..stb filmek hőseit szeressék, tekintsék követendő példának, még ha az olyan szeretnivaló is, mint pl. Thomas a gözmozdony...?
Minden tisztelem S. Gergőé, mert fel merte vállalni - tudván milyen fontos ez - hogy eme csatorna élére álljon és sikerre vigye. ..

NyPer 2011.01.09. 09:01:11

Az a jó ebben, hogy nem a kereskedelmi gyerekcsatornákkal kell versenyezni, hanem - ez viszont kemény dió- , hogy a gyerekek és a szüleik kegyeiért :). Ám látva a stábot, a műsor minőségét tekintve ilyetén kételyeim nincsenek. Az igény is erős mindenképpen, hiszen mi is szeretjük a hazait - ld. a régi produkciók nagy népszerűségét mind a mai napig.
Meggyőződésem, hogy azok, melyek elszórtan ma is léteznek szintén jóval nagyobb sikernek örvendenének, ha tudna róluk a közönség. Minap a Tv Maci sorsa felett keseregtek nekem, hogy húsz éve megszűnt - mire én: hiszen most is van, minden nap, csak épp nem köztudott... Azaz: kulcskérdés, hogy köztudatba épüljön ami majd itt történik - ehhez pedig vicces módon, épp mindenki más kell, aki hírt ad róla, és nem hallgatja agyon a létét, mint mostanáig... /halódnak az értéket közvetítő gyereklapok, nincs információ a létező gyerekműsorokról, még mindig kevesekhez jut el a híre a mind értékesebb hazai gyerekirodalmi termésnek.../ ...azaz, ha sikerül felismerni, hogy a gyerekek nem csupán szociális probléma, egészségügyi- és oktatási kérdésként kezelendők, hanem kultúrlényként is. S mivel az egészséges szellemi táplálékra legalább akkor szükség van, mint a testi egészségre, ez a csatorna sikerre van kárhoztatva (legalább is remélem :D )

wishboci 2011.01.09. 19:49:21

Olvasgatom az új gyermekcsatornához fűzött hozzászólásokat,igazán nem tagadjuk meg sajnos a Magyar mivoltunkat,miért kell egyből negatívan hozzá állni ehhez a szerintem rettenetesen hiányt pótló kezdeményezéshez.Bevallom őszintén nagyon régi dédelgetett álmom egy ilyen csapatban dolgozni akik fel merik vállalni ezt a nem könnyű de igen nemes kihívást!Nekem is van két kiskorú gyermekem és félve engedem nekik bekapcsolni a tv-t, hiszen nagyon kevés olyan műsor illetve csatorna létezik ami tényleg értéket sugároz ennek a korosztálynak.Csak nézzük végig a kínálatot és rájöhettek, hogy igazam van.Ezért örülök ennek a lehetőségnek amit a Gergőék felvállaltak és nagyon sok reményt fűzök hozzájuk!!!Ötlet a tarsolyban rengeteg csak megfelelő módon kell tudni használni azt.
Wishboci

Tigris 2011.01.11. 01:29:41

„Délelőtt ki a csudának adunk gyerekműsort?”

30 évvel ezelőtt is volt délelőtt gyerekműsor, pedig a kérdést biztos akkor is feltette valaki. Amikor beteg voltam, akkor pl. tuti néztem, sőt, örültem, ha akkor volt mondjuk fogászat miatt rövid nap, amikor épp vmi érdekes ment délelőtt és haza tudtam érni rá. De ez 30 éve volt. Ma már egy gondos szülő, de egy értelmesebb gyerek is tudja rögzíteni a műsort, hogy mondjuk akkor nézze/nézesse meg, amikor ideje van. Régebben kevés adó és műsor közül válogathattunk, de ma sem mondhatom, hogy tele lenne a tévé sok-sok adója jó műsorral. Egyáltalán nem lesz baj, ha lesz jó műsor akkor is, ha kevesen nézik, mert akkor érdemes lesz rögzíteni.

„De még délután is miért gondoljuk, hogy versenyezni tudunk az csacskaságokkal…”

A kereskedelmi adók dolga a versengés. A ti dolgotok, hogy színvonalat közvetítsetek. Nem örülök a profilváltásodnak, ugyanakkor úgy érzem, a te kezedben jó helyen lesz a poszt, és tényleg színvonal lesz az adón. Ne versenyezzetek, mert a szemétben nem tudtok versenyezni, de akinek szemét kell, az fogyassza két pofára. A ti dolgotok, hogy olyat adjatok, ami más, ami jobb, és ami az értelmesebb, érdeklődőbb kölyköknek való. Aztán egy idő múlva, ha lesznek értékes műsorok, akkor az értelmesebbje magától fog átcsábulni az M2-re, nem kell őket csalogatni még csacskább csacskaságokkal.

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2011.01.12. 22:19:09

@Tigris: valami ilyesmiben reménykedünk mi is. Nem fog egy hónap alatt menni. De előbb-utóbb talán. :)

Tigris 2011.01.13. 03:14:35

@Süveges Gergő: Nézd, Gergő, azzal, hogy blogot indítottál, kikérted a jónép véleményét, szerintem sokaknak a szimpátiáját elnyerted (és akkor most nem nyalni akarok). Szerintem ha valaki tényleg szeretne valami javulást valamilyen közéleti vonalon, és mondjuk nem diktatórikus eszközökkel operál, akkor a szép lassú változásnál többre úgysem számít. A legjobb amit szerintem te is, meg mi is tehetünk, hogy egy jó irányba indulunk el. És ebbe beletartozik az is, hogy minket megkérdeztek. Lájkolom. ;)

macskafaraok 2011.01.30. 10:48:00

Jó ötlet a gyermek-és ifjúsági csatorna.
Persze.
Az emberek szeretik, Persze.
Az emberek szeretik a sport dolgokat is, akkor olyan csatornát miért nem csinálunk?
Az emberek szereik a felnőtt filmeket is, olyan csatornát miért nem csinálunk?
Szóval ezek is jó ötletek…
Tehát a jó ötletek nem egyenlő azzal, hogy közpénzből meg is kellene oldani.

Az ilyesmit rá kéne hagyni a piacra.
Mindenki látja, a jelenleg regnáló ’állam’ ilyen és olyan jó gazdája akar lenni a dolgoknak, de lehet, mindennek nem tud az lenni, és talán kár is lenne. Talán megemlíthető, hogy a fentiek ugye praktikusan adófizetői pénzből mennének, szóval azért nem mindegy, ugye.

Szülők ’tapasztalata’ nem sokat ér, kb. olyan mint a fociban a szövetségi kapitány, ebben az országban 10milió jobb szövetségi kapitány lenne. Szóval attól, hogy valakinek van gyereke, nem egyenlő azzal, hogy ért pl. műsorstruktúrához. Ugye.

Aki a fenti ’levelet’ írta, még rendelkezik némi realitásérzékkel.
Jól látja hogy nemsokára ’érkeznek’ azok akiktől lehet ’vásárolni’ a produkciókat. Megjelennek hírtelen a ’megfelelő’ rendezők, stb. Aztán megindul a pénz kiszivattyúzása, mint ahogy a produkcióknál lenni szokott. Erre akart utalni a ’megvannak a beszállítók’ részen.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2011.02.02. 15:37:39

Ny.P. blogjából tudok a tervekről, gratulálok előre is!!
Csak annyit tennék hozzá a fenti gondolatokhoz, hogy van kb. 10 nonstop menő mesecsatornánk, soha, de soha nem nézzük egyiket sem. És nem azért, mert tévé-ellenes vagyok, sőt! Bár lenne mit nézni! Őszintén drukkolok, h összejöjjön, amit megálmodtatok, olvaslak vissza, biztos fogok még spammel-ni a blogodba :)) Virág

TulipánPalota 2011.02.02. 16:31:41

@seresv:

Remélhetőleg nem csak mesecsatorna lesz, és remélhetőleg nem olyan értelemben menő, mint amilyenek a jelenlegiek. Hanem hiánypótló. Mert hiány az van!
süti beállítások módosítása