Az utóbbi napokban sok komment használ efféle kifejezéseket: félreállítás, felfelé buktatás, belpolitikából való eltávolítás, kiemelés.

A felvetések nagyjából egy irányba mennek és nyersen fogalmazva azt sejtetik: mézesmadzag az intendánsi felkérés, amely csak arra való, hogy a Ma reggelben ne kérdezzek keményeket a kormánypárti politikusoktól. Meg persze az ellenzékiektől.

Kétségtelen, hogy ez is lehetséges olvasata az eseményeknek, de szerintem mégsem helyes következtetés. Hogy miért nem, arra két érvem is van.

 

Egyrészt: nem hiszem magamról, hogy olyan fontos és jelentős mumus lennék, akitől mindenáron szabadulni akarnak a politikusok. Úgy is mondhatnám: nem vagyok én olyan fontos.
Másrészt: nem én vagyok az egyetlen, aki valódi kérdéseket tesz fel. Hogy messzebb ne menjek, ott van rögtön Krizsó Szilvi, akivel együtt gyűrtük a hajnalokat. Szerintem ő sem megengedőbb, ha mellébeszéléssel szembesül... és van még néhány név a tarsolyomban.
Tehát nem hiszem, hogy az én „kiiktatásom” komolyan vehető, reális célkitűzése lenne bárkinek.

De egyetlen pillanatra talán mégis érdekes lehet eljátszani a gondolattal. Mi lenne, ha. Tegyük fel. És mérlegeljünk.

Azon gondolkodom, vajon mi fontosabb: hajnalonta öt-nyolc-tizenkét percben megizzasztani egy-egy politikust - vagy értelmes műsort kínálni annak a majdnem 1 millió 300 ezer gyereknek és fiatalnak, akik átlagban (!) napi (!) négy-öt órát (!) ülnek a tévé előtt? Még ha igaz lenne a félreállításról szóló feltételezés... talán még akkor is ez utóbbit választanám.

De még egyszer: a félreállítás biztosan nem valós cél. Már csak azért sem, mert szó sincs róla. Ha kevesebbet is, de maradok műsorvezető.

De ez már egy másik poszt témája lesz...

Szerző: Süveges Gergő  2011.01.14. 12:45 20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://m2intendans.blog.hu/api/trackback/id/tr92583185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Faculty 2011.01.14. 12:54:03

értékelem a Török Gáboros politikai korrektségét, de Ön nyilván sosem lenne képes ennyire megalázó munkát végezni:
www.youtube.com/watch?v=iUkiz3Usoqo
és ezt tudják az Ön főnökei is. Sőt, Krizsó Szilvia is azért van ennyire takaréklángon, mert nem sok politikus tűri szivesen a szemtelen visszapofázásait. nekik Obersovszky kell hogy meg tudják védeni az álláspontjukat, ezt mindenki tudja, mivel nem Ön tehet erről nem értem miért védelmezi ezt a rendszert. talán azért hogy még a kommentek se tehessék Önt gyanússá?

J. McClane 2011.01.14. 13:31:46

Krizsó Szilvi ugye nem komoly példa? Amikor legutóbb láttam, akkor valami délutáni bohóckodásban vett részt, ahol a legkomolyabb kérdése az volt, hogy "mikor jelenik meg az új lemez?"

Corry 2011.01.14. 13:48:26

@J. McClane: Van egy olyan érzésem, hogy a Mészáros Antóniával kevered.

Nem tudom mekkorák a gyerkőceid Gergő, de ki legyen más a gyerekcsatorna intendánsa, mint egy 4 gyermekes apuka?

Azért a (királyi) TV reggeli műsorát is elég sokan nézik, tehát azt a "kérdezői" pozíciót sem szabad lebecsülni, de ne gondolkodj ezen, csináld a csatornát :-)

J. McClane 2011.01.14. 13:49:51

@Corry: Tényleg.. bocsesz... de azon is leakadtam

Corry 2011.01.14. 14:07:57

Szerintem valamilyen szinten nem is baj az, ha a műsorvezető kíváncsi és úgy kérdez, pl. ahogy ma a tünemény Jegyes-Tóth Kriszta kérdezte a Szíjjártót, az zseniális volt...

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2011.01.14. 14:15:00

@Faculty: elég gyanús vagyok én már így is... egyébként szerintem nem védelmeztem semmit. Elmondtam, mit érzek-gondolok a feladatváltozásról.
@Corry: lebecsülésről szó sem volt. Súlyozásról igen. :)

vukkarak 2011.01.14. 14:41:51

Kedves Gergő!

Nincs TV-nk, most Magyarországon sem vagyunk, a Szent Imréből ismerlek. Ott is mindig becsületes, jószándékú ember voltál, és még mindig ez süt rólad.

Maradj mindig meg annak. Bár kemény kérdezőkre talán most van (lenne) leginkább szüksége a kormánynak és a fidesznek, talán kevesebb pofonba futnának bele. Véleményem szerint az értelmes kritika épít, de emellett egy színvonalas gyermekadó 20 éves adóssága a Magyar Televíziónak. Csináld, mert eddigi életutad alapján ma erre Te vagy a megfelelő ember.

A kritikákra figyelj oda, mert senki sem tévedhetetlen, de a mocskolódást ereszd el a füled mellett, még ha sértő is. A politikát amennyire lehet ne engedd beleszólni, bár nyilván ez nem megy teljesen.

Még a korábbi ötleteléshez egy kiegészítés: Nagyon fontos, hogy a sok szempont között (pl. értékközvetítés, amit én is fontosnak gondolok), maradjon meg az, hogy a gyerek ÖNKÉNT is válassza a csatornát. Ugyanis a tudatos értékközpontú szülők, egyrészt úgyse hagyják naphosszat tévézni a csemetét, másrészt válogatnak érték szerint a gyermekeknek. Azok a gyermekek a fontosak, akiket elhanyagolnak, otthagyják egy távirányítóval a kezükben a TV előtt, hogy ne zavarjon. Nekik fontos, hogy mit csináltok. Őket kell megfogni, hogy ne kapcsoljanak el, és értéket kapjanak. Hogy ezt miképp lehet megcsinálni, az egy nehéz feladat.

Az estékről még nem szóltál, annyira jó lenne, ha zene és kultúra lenne és nem 11-től, hanem 9-től.

Még egyszer sok sikert!

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2011.01.14. 14:55:34

Krizsó tényleg ott van, kérdés, hogy meddig lesz még ott.

rastapapa 2011.01.14. 15:04:02

@vukkarak: ez 10 pontos hozzászólás :-)

NyPer 2011.01.14. 18:20:06

az évfolyamonként 100 ezer gyerekhez érdemes odatenni pár szülőt, nagyszülőt - s hamar kiderül, valójában az ország egyharmada érintett a gyerekekhez szóló kultúra minőségében. Mi ez, ha nem komoly feladat ?!

török gábor 2011.01.14. 18:54:26

Én már most várom azt a másik posztot :)

dezsizola 2011.01.14. 21:42:09

Kedves Gergő!
Bár az érveid végtelenül logikusak, de félek a logikának nem túl sok szerepe van bizonyos (munka)helyeken...
Nem dícsérlek szembe, pontosan tudod, hogy Te vagy a legerősebb láncszem a reggeli műsorban. És igenis számítasz. És igenis keményebb vagy néha annál, amit nagyjaink le tudnak nyelni. És emiatt nem kapcsolom el a tévét reggel, ha te ülsz ott, és nem olyanok, aki kérdezni nem, csak alákérdezni tudnak. Ettől függetlenül én sem hiszem, hogy felfelé buktattak volna. Inkább attól féltelek, nehogy onnan majd lefelé vezessen az út. Mert amit bevállalsz az borzasztó nehéz-csúszós út. Azon meg könnyen kibicsaklik a boka.
Hát, hajrá! Előre Lolka-Bolkával, Süsüvel, és (remélem) sok nem archív műsorral.
Üdvözlettel: Zoli

stimmel 2011.01.15. 00:21:58

Kedves Gergő!

Nem tudom, milyen lesz az az új csatorna (talán még te sem), de már ezért a blogért megérte a kinevezésed.

Az sem kizárt (sőt!), hogy a megújuló m2 épp olyan átlátható, közvetlen, véleményezhető, felelősségteljes lesz, mint ez a webnapló.

Ha pedig arányaiban hasonló lesz ott is az érdeklődés (hány hozzászólás született itt napi átlagban a blognyitás óta...?), akkor egy kicsit kevésbé fogom sajnálni, hogy kevesebb időd marad a műsorvezetésre (de figyeltem ám és megértettem, hogy ha lehet, nem akarod teljesen feladni azt a vonalat).

Ja, és hogy ne fogjon majd el a sárga irigység, hogy a gyerekeknek, fiataloknak és a családanyáknak bezzeg milyen, míg a papák a bányában melóznak, lécci, építsétek be az Apa-kép-írás szellemiségében az apai vonalat is a születő koncepcióba!

stimmel 2011.01.15. 00:23:37

@stimmel: Hopp, a utolsó mondatból kimaradt egy fontos szó: ...bezzeg milyen JÓ...

Corry 2011.01.16. 13:51:26

@stimmel:
Javaslom járj el szülői értekezletekre (persze nem tudom mekkorák a gyerekek), mert ott, főleg alsóban a "kedves anyukák" megszólítás után tiszteletbeli "anyukának" érezheted magad. :-)

Szerintem is nagy az érdeklődés (részünkről) a gyerekcsatorna iránt, majd valahogy a gyerekeket át kell "programozni" az egyéb csatornákról, ámbár idei legújabb fejleményként a gyerekeim alig néznek tévét...

Gergőnek nagyon sok derűt, kiegyensúlyozottságot, kevés idegeskedést és konfliktust kívánok, nomeg azt is, hogy azért magára is vigyázzon ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.01.20. 10:09:21

Szia Gergő.
Vártuk a postot, megkaptuk, köszönjük.

A tévénéző gyerekekkel kapcsolatos statisztika döbbenetes. Sok kérdés fogalmazódik bennem a szüleikkel kapcsolatban...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.22. 09:44:05

Ami pedig most van a reggelben, igen gyakran, háááááát, enyhén szólva. Csúsztatások. Keményebben fogalmazva sokszor beleér néhány felvezetés a Gö..elszi propaganda lexikális értelmezésébe.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.22. 09:46:51

@dezsizola: Szerintem is egy banánhéjas próba. Ha nem igazodik be (az elvárások szerinti teljesítés), akkor bukta. Ha beigazodik a rendszerbe, akkor meg jó.

Gergő helyében valóban szerepelnék továbbra is a reggelben, mert az az ő életbiztosítása és biztonsági kötele.

Lucilius 2011.01.30. 14:49:21

Gergő, lehet h Téged nem állítottak félre, de Krizsó Szilviát és Mészáros Antóniát igen. Szerintem nevetség h az esti sávot előlük elfoglalta a KDNP végtelenül elfogult volt szóvivője.

Hozzáteszem, a Napkelte után a Ma Reggel valóságos felüdülés. Sajnálnám ha előbb vagy utóbb Téged és Krizsót is valami állindokkal kitúrnának onnan.
süti beállítások módosítása