Mivel abban a csatazajban, amely mindeddig dübörgött körülöttem, már minden és mindennek az ellenkezője is elhangzott – vádak, hibáztatások, dicséretek, bírálatok, összeesküvés-elméletek, nekrológok, kárörvendések és sajnálkozások –, nem szeretném újra felkavarni, ami leülepedni látszik.

Nem így és nem ennyi időre terveztem, amikor elvállaltam az m2 vezetését. Ennél azért jobban bíztam magamban és a körülményekben. Sajnálom, hogy nem tudom folytatni.

Az őszi műsorstruktúra - az egyes műsorok tartalmi összefoglalójával együtt - elkészült. Nincs okom szégyenkezni miatta. Most féltő kíváncsisággal várom, mi lesz belőle.

Őszintén sok sikert kívánok a minden bizonnyal létrejövő gyermek-, ifjúsági és családi csatornának. Közös érdekünk – tévéseknek és nem tévéseknek egyaránt –, hogy jól működjön.

Mindannyian dolgozunk tovább. Remélem, hamarosan találkozunk a Ma reggelben.

Szerző: Süveges Gergő  2011.02.28. 21:01 16 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://m2intendans.blog.hu/api/trackback/id/tr132699485

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A napló vége 2011.03.01. 10:49:01

Nem így és nem ennyi időre terveztem, amikor elvállaltam az m2 vezetését. Sajnálom, hogy nem tudom folytatni.

Trackback: Polgár Teréz Eszter - ZUG-TÉVÉ 2011.03.01. 08:56:21

Kapcsolgatom a tévét; akkor, ha senki sem látja. Rossz szokás, akár a körömrágás, ám sokkal veszélyesebb. Odaragaszt a fotelbe, s mire kikecmergek, fásultságot és bűntudatot érzek a megérdemelt pihenés öröme helyett. Híradóval indítok, az „vállal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2011.02.28. 22:26:13

Diplomatikus. Feladva a leckét az „utódjának”. Kíváncsi vagyok, fel tud e nőni valaki a feladathoz. Gyakorlatilag biztos alapokon nyugszik egy félkész ház. „Csak” be kell fejezni! Ha valaki nagyon másként gondolja, a meglévőt le kell rombolni. Hogy mi lesz a történet folytatása, meglátjuk. Meglátjuk?

SpoRtFuN 2011.02.28. 22:49:36

Személyes véleményemet szeretném pár mondatban kifejteni. Anno még egy reggeli műsor keretein belül dolgozhattam együtt Süveges Gergővel. Diplomatikus, profi, naprakész, készséges és folytathatnám....de minek? A mai világban már nem ez a fontos...MTV2 elindult kifelé egy szakadékból, ami egy kiváló vezető és csapata teljesítményének volt köszönhető még ha csak -egyelőre- tervekben is. A házakat is először megtervezik, hogy biztos lábakon álljon...most marad minden a régiben...
Szerintem ide illik Petőfi Sándor Pató Pál urának egyik közismert mondása..."Ej, ráérünk arra még!" Ráérünk egy életképes csatornát létrehozni..

Sok sikert Gergő a továbbiakban!
Borbás Viktor

kudlikajulika 2011.03.01. 00:05:16

Kedves Gergő!
Szerintem az elég gáz, hogy a nagy őszinteségben nem mered leírni, hogy miért vágtak ki néhány óra alatt. Az a baj, hogy ez a felület, úgy tűnt arra kell, hogy egyszer ebben az országban valaki a kicsinyes alkuk helyett a nyilvánosságot felhasználva bebizonyítsa: lehet másként is. Aztán a végén kiderült: csak vakítás az egész. Nem hiszem el, hogy olyan sok lett a dolog, hogy a családod látta volna kárát. Ez egy nagyon gyenge szöveg. Az meg pláne felháborító ha valaki most azt mondja:tudjuk milyenek ezek, meg az ország meg a stb. Azt hittem Gergő, mert a blog ezt sugalta, hogy te nem akarsz egy ilyen országban élni. És nem akarsz egy ilyen helyen dolgozni. De persze lehet hogy a vakítás az igazabb...

stimmel 2011.03.01. 08:59:40

Az őszi műsorstruktúra önmagában keveset ér. Az a hozzáállás, az a lelkület, ami Gergőben megvolt, aligha pótolható.

Aki a döntést meghozta, nyilván átgondolta a következményeket, mi pedig továbbra sem engedünk gyereket tévéközelbe.

Viszont ez a napló, az itt kialakult párbeszéd, egyfajta alkotóműhely önmagában is értéket hordoz. Legalább ennyi haszna volt az elmúlt hónapoknak.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.01. 09:12:34

Sajnálatos, hogy az emberek megint nem tudhatják meg az igazi okot, mint sok más hasonló ügyben. Esetleg egy szót lehetne írni itt a kommentekben, ami utalna a lényegre. Pl. pénz (nem biztosítottak elég forrást), szakma (szakmai ellentétek), személyes, stb.

pelikán* 2011.03.01. 11:14:43

Süveges Gergő minden eddigi munkájáért megariszpekt.

neuromanc 2011.03.01. 12:18:17

Ami mostanáig tettél a profi televíziózásért, Gergő, az remek teljesítmény, az a tiéd, azt nem vehetik el tőled. Ugyanakkor lehetőség azok számára, akik utánad jönnek. Hogy mihez kezdenek vele, azért már nem téged terhel a felelősség.
Gratula azért is, amit a modern, nyílt kommunikációért tettél e blog által. Szeretném megérni, hogy valaha ez divattá, ha úgy tetszik: trenddé, majd bevett szokássá válik. Mindannyiunk érdekében.
Ha mindenki (a kertévéket is beleértve) csak annyira tisztelné a Nézőt, mint te, sokkal előrébb tartanánk. Nem csak nézettségben, hanem a műsorok minőségében, ezáltal a televíziós szakma megbecsültségében is.

komment1 2011.03.01. 12:30:12

Kedves Süveges Gergő!

Nekem nagyon szimpatikus volt a műsorvezetői munkája, kiegyensúlyozottsága, látható szakmai felkészültsége, ahogyan érzékelhetően nem a politikai elvárások, hanem a szakmai hitelesség volt az, ami motiválta. Számomra az is nagyon pozitív volt, hogy van egy hiteles keresztény műsorvezető. Őszintén szólva amikor az intendánsi felkérést elfogadta, akkor egyrészt úgy gondoltam, hogy végre egy megfelelő embert választanak a sok rendkívül középszerű vagy egyenesen alkalmatlan mellett. Azonban nagyon kíváncsi voltam arra, hogy egy nem mindenáron alkalmazkodni akaró, a középszerűt meghaladó tudású, valóban hiteles ember meddig maradhat meg ebben a rendszerben vezetői pozícióban. Mint a tapasztalatok mutatták, nem sokáig. Ön azonban szerintem mindent megtett, amit megtehetett ebben a helyzetben, nekem nagyon pozitív példa a munkája, rengeteg értéket mutatott fel, többek között a szakmai minőség és a nyílt kommunikáció abszolút modern, előre mutató összekapcsolását. Emellett az Ön esete különösen rávilágít ennek az egész rendszernek a korhadtságára és tarthatatlanságára. Tehát úgy vélem, semmi esetre sem volt hiábavaló a munkája.

A továbbiakhoz is sok erőt és jó munkát kívánok!

pomme-pomme · http://pommepomme.blog.hu 2011.03.01. 13:35:16

Kedves Gergő!

Rendkívüli módon sajnálom, hogy nem a te kezed alatt születik meg az új m2. Köszönöm, amit eddig tettél ezért a csatornáért, köszönöm, hogy ebben a naplóban vállaltad a nyilvánosságot. Remélem, utódaid az általad megteremtett szellemiségben folytatják munkádat, még ha erre a hirtelen lemondásod miatt kicsi esélyt is látok.

A további munkádhoz sok erőt kívánok, és legyen továbbra is sok örömed a gyerekeidben! (Ha most úgyis felszabadul egy csomó időd, az Apa-kép-írások sorát nem fogod folytatni? :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.01. 14:49:36

Sok sikert és jó munkát a továbbiakban, szép kaland volt!

hrvth 2011.03.01. 14:53:19

Nem vagyok szakmabeli, nem vagyok Ma reggel- vagy Süveges Gergő-rajongó, és pillanatnyilag nem foglalkoztatnak a tv-műsorok. A tervezett adóhoz az egyetlen kapcsolódási szálat a leendő tévénéző gyerekeim jelentik.

Mindezek ellenére rendszeresen, a kedvenc blogjaimhoz mérhető érdeklődéssel figyeltem ezt a naplót, és a mai hozzászólásokon gondolkozva megpróbálom összefoglalni, hogy miért vonzott ennyire.

Azért, mert néhány hétig egy utópia részesei lehettünk. Ezt az utópiát nem tudom jól megfogalmazni, a lényege: azt szeretném, hogy mindig így intézzék a közös ügyeinket, mert:
- a közvetlenség, nyíltság, személyesség bizalmat ébreszt;
- a kölcsönös bizalom alapján az adott közösség valódi tagjainak érezhetjük magunkat;
- és ez az, ami minőségi különbséget hozhat egy társadalom működésében, (hogy hogyan, azt nem ragozom, aki érzi, az érti).

Horváth Ákos

Corry 2011.03.01. 23:17:28

Ez a történet itt zárul ezek szerint, de mivel ez nem Amerika, ezért a happy end elmarad.

Várunk vissza a Ma reggelbe legyen ez nekünk öröm az ürömben...

katona fehérben 2011.03.05. 15:57:47

@kudlikajulika: csatlakozom, szerintem is ultraciki, hogy eltagadod a valóságot. ha volt bátorságod elindítani ezt a blogot, annyi is lehetne, hogy megírod, mi történt valójában. UTÁNA valóban érdemes volna gratulálni...

BŐS 2011.03.18. 15:44:43

én se gondolom, hogy ne tudhatnánk meg, hogy mi volt az oka a szakításnak;

szerintem aki ezt teszi, azaz nem osztja meg velünk a valódi okokat, az tulajdonképpen cinkosa lesz azoknak, akik megint egy közintézmény környékén garázdálkodtak ...

macskafaraok 2011.03.27. 11:32:47

Nincs pénz, nincs dicsősség, van lemondás, van hazugság.
Titok, ami nem titok, csak nem beszél senki erről.

Gergő, meglátásom szerint cseppet sem voltál hiteles.
Ezek után pláne nem.
Az ’üzenetek’ is olyan zavarosak, hogy kár is gondolkodni rajtuk.

Pl.:
>Mindannyian dolgozunk tovább. Remélem, hamarosan találkozunk a Ma reggelben.

Olvasat 1:
Igen, maradok, és küzdök tovább…

Olvasat 2:
Hát nem sikerült elsőre a sok pénzt begyűjtenem, túl hamar vége lett mielőtt igazán jöhettek volna a százalékok a zsebbe, de maradok, hátha lesz még valami alkalom a nagy lóvéra…

Olvasat 3:
Nekem mindegy, szarom le, adjatok nagy fizut, azt bólogatok tovább.

Olvasat 4:
A párthatározatnak igaza volt, meg akartam ölni Bástya elvtársat, bevallom, de önkritikát gyakorlok, és így maradhatok, mint elvhű.

P.s.: érdekes, a sok ’ötletelő’, vajon hol van? A sok ’van egy ötletem, sok éves tapasztalatom, csak pici pénz kellene…’ alakok? Nem jöttek sajnálkozni, gondolom.

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.03.28. 13:34:59

Csodálkozol, kedves intendáns, ha a Párt úgy bánik veled, mint mindegyik másik gyalogjával?

Ahogy a Lock, Stock-ban mondták:

"Más szóval, aki az ördögnek szolgál, az bizony kínnal fizet"
süti beállítások módosítása