Miért ír egy intendáns naplót? A kinevezésem óta eltelt négy nap tapasztalata azt súgja: tanulságos időszaknak nézek elébe.

Példának okáért amióta a hír sajtónyilvános lett, kiderült, hogy ebben az országban mindenkinek van egy unokahúga...

Hát ezért.

Szerző: Süveges Gergő  2011.01.04. 17:43 14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://m2intendans.blog.hu/api/trackback/id/tr762560607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elvisz 2011.01.04. 19:09:30

„Sem rokona, sem ismerőse / Nem vagyok senkinek.” Kedves Gergő,így működik a világ (ez a világ rendje): unokahúg unokahúg hátán. Biztatásul idézek még két sort az Ady-versből: „Ezért minden: önkinzás, ének: / Szeretném, hogyha szeretnének.” Sok sikert!

vcsep 2011.01.04. 22:34:11

Tisztelt Süveges Úr!

Nagyon megörültem, mikor megláttam, milyen feladatot kapott. Gyermekeim miatt is szurkolok Önnek, hogy igenis sikeres úttörő legyen, higgye el, ha valaki, Ön képes rá!

Pax, Vcsep

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2011.01.06. 17:21:32

Én annak örültem volna, ha képernyős marad, mert jól csinálta. A hiteles riporterekre mindig nagy szükség van, mert vonalas embereket mindig lehet találni, de hiteleseket jóval nehezebb.

Amfiteatrum 2011.01.06. 18:53:36

Hasonló helyzetben mindenkitől azt kértem, írja le, amit kér. Hamar megszűntek a "szívességkérések".

gitrap 2011.01.07. 18:33:17

@Amfiteatrum: Ugyan ezt mondta a francia mesterem. Le a kalappal!

Yakk 2011.01.10. 12:56:50

Kedves Gergő!
Tényleg minden rosszindulat nélkül azt szeretném megkérdezni, hogy abban nem érzel-e enyhe paradoxont, hogy te mondod meg, hogy más gyerekei mit nézzenek a tv-ben, miközben -tudtommal- nálatok nincs is tv otthon?
Ez utóbbi tényt én úgy értékelem, hogy a ti családotok teljesen más értékrendeket követ, mint az átlag, ahol a tv nem kaphat szerepet. Ez idáig nagyon helyes. De akkor nem durva dolog, hogy egy olyan feladatot vállaltál el, aminek az az alapvető célja, hogy a gyerekeket a képernyő elé ültesse?
Előre is köszönöm a választ.
ui. unokahúgom van, tv-t nem néz :P (és remélem nem is fog ezután sem)

jozicsenko 2011.01.10. 18:44:31

ami talán megnyugtat:

nem vagyok az unokahugod :-))

bár még kb 10millió aspiráns maradt, ha le vesszük a potenciálisan kiesőket, akkor marad kb 5 millió (ne felejtsétek: lorettának is volt joga gyereket szülni /brian élete/, avagy nekem is jogom van hozzá, hogy valakinek az unokahuga legyek, nem?)

stimmel 2011.01.10. 23:00:15

@Yakk: Nem tisztem Gergő helyett válaszolni, nem is erre vállalkozom, de:

A) Intendáns úr az utóbbi időben nyíltan kommunikálja, hogy vsz. hamarosan lesz tévéjük, mert így segíthetik gyermekeiket a választás művészetének elsajátításában (nem pont így fogalmazott Gergő, de kb. ez a mondanivaló).

B) Szerintem Gergő azért dolgozik, hogy legyen olyan csatorna, amit igenis érdemes, hasznos nézniük a gyermekeknek, fiataloknak, családoknak.

c) Nyilván innentől nem kötelező minden gyereknek, fiatalnak és családnak a tévé előtt ülnie/élnie, csak azért, mert megújul az m2, de aki eddig is nézett valamit, az most talán kap is "valamit".

Nekünk sincs tévénk, nem is tervezzük, hogy legyen, de nagyon drukkolunk Gergőnek és a csapatának.

pomme-pomme · http://pommepomme.blog.hu 2011.01.11. 21:18:03

Kedves Gergő!

Most találtam rá a naplóra. Nagyon örülök, hogy téged bíztak meg ezzel a feladattal, és igen örülök a naplónak is. Egy pici lány anyukájaként igen várom a megújult csatornát, hogy mire a lányom belenő a tévénézésbe, addigra megfelelő tartalmat is találjunk neki.

Isten adjon sok erőt a feladathoz!

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2011.01.12. 22:11:06

@Yakk: eszemben sincs megmondani, hogy mit nézzenek mások. És nem az as célom, hogy a gyerekeket a képernyő elé ültessem. Megfordítanám a dolgot: a gyerekek a képernyő előtt ülnek - ha tetszik, ha nem. Most láttam egy felmérést, hajmeresztő: átlag négy órát hétköznap, több mint ötöt hétvégén - naponta. De ha már ez így van, miért ne választhassanak olyat, ami talán még a javukra is válik? :)

lafu 2011.01.13. 05:13:36

fwd: amint először meghallottam azóta… ahogy a féktelen időm engedte… főzés közben, mosogatáskor, tévézés közben, álmomban… bár én lennék az intendáns, vagy mi a fene a mai valóság gyermeki és ifjúsági vetülete, tükre stb… hideg van kint, dobok a tűzre egy sokoldalas hasábot.

Online fire place korcsmai caffépofázás + int?! / manapság sok minden jár az ember eszében…

Kávé – cigi, a gyerek alszik: kimerülten jött haza. Félévi doga volt ma. Tematikusan fárasztják. Csak semmi szisztematikus szkizofrénia. Csapjunk a lovak közé! Gyí, - paci paripa nem messze a tévé-kaloda…:De média guru ma mindenki itten:) naná, hoty én vagyok a legjobb tévémacilaci. Én alszom el legelőbb mindenkinél…. Lehet hogy én is bizonytalan vagyok?

Coolvára -Meglájkolom magam. (istenitvmacivagyok:)- Remélem a gyerek nem láttya az atyai maxos mintámat. …igen: a forma neki fontosabb, mint a tartalom, - még ha rossz is… Manapság mindenki médium: a good hasonló hasonlít a god hason l ó r a, szájkosár nélkül nyomhatja mindenki / én is… vallástalan vagyok. Illetve hiszek az antiegyházban + a stb. –en…, de nem félek semmiféle elrettentéstől, vagy mégis…:)

Micsoda világ: magas hegy, gördülő kövek, hontyhannahasonmás verseny, éljen a linearitástb., - mit nékem blog és norma kontroll: Éljen a paradigmaváltás! – hát ne éljen mégsem a linearítás?

(F)éljen az kit nem média tudattal hozott farkas e világra! Tudatos információrobbanás(?). Majd szét vet a hypertextualitásom? – nem fordítom le. Link vagyok(?), - de hiszen csudállatossan formatartó a nem műkoptatott farmerom / error médium romok mindenfelé, rájuk, belőlük újak épülnek… cikiszövegölömamagamhiábamegint és/vagy

A rossz forma őrzi és örökíti a tartalmat (is). Neveletlen és formátlan vagyok? – kérdi gyerek, ha kérdi, ha szóhoz jut evés közben, vagy az egzisztenciális vitafórumon. Lehet, hogy aez ötlete(l)lést összekeverem egy sajátos érdek nélküli ©ommentálással? És akkor mi van / Ahol mindenki beszél, ott senki sem. Méhkas. Zümmögés. Egy méhtetem, avagy néhány tucat madár, még nem a világ. Einsteinnek, vagy istennek lenni, nem az én dolgom. Legyen a nevem: Hintaló, Gibic, lafu, vagy hát tökmindegy: az anonimitásnak annyi, meg egy csatos bam… nick name: Ladányi László/lafu (

Ha Marx élne (Petőfi; József Attila; Kassák stb.), médiakritikus lenne. Na, még1x: Kuss madonna, ha én beszélek:)! – mon:Danám, - ha én is intendáns lennék. Ha én beszélek, akkor én: marxilaci hóka lolka u bolka bábszínházi hintaló lennék:de azé mondom, kissé lédig gagavagyok, akár egy gibic: Könnyebb lenne, ha AAA Média (mint olyan), egy nagy szeméthegy lenne, aminek a tetejére fel kellene vinnem egy újabb „tívicsatornát”, vagy mit; pláne gyermek- és ifjúságit, akkor én ezt úgy képzelem el (M.O.S.T.), hogy ez egy fakultatív kirándulás, persze hogy one in one mindenki javára szóló kirándulásról beszélek. Bérelt iskola busszal, lehetőleg csuklóssal. / A mindenkit kizárnám, most jut eszembe: manapság már nem egy csatornás a tévé. Vagy mégis? Sokszor érzi az ember, hogy teljesen egyformára sikerednek a dolgok. Ha nem hasonlít egyik a másikra, meg sem élne. Mintha mindenki az amerikai köpönyeget forgatná.

Az nyugati út adott (sajnos). A kaleidoszkóp hegy már messziről is jól látszik. Navigációs rendszer sem kell hozzá. Az eleje: lineáris, majd szerpentin, fenn a csúcson: pihenő / parkoló, büfé, fizetős látcső stb., majdnem egyszóval: - minden van, az mi a kilátás mélységéhez kell (sic). Én vagyok a buszsofőr, s nem hannamontana, bíztatom magam stb., persze, hogy kevés montanai barbie cartoon chanell rutinnal, ám annál nagyobb arccal: - bevallom (facebookottan is): szóval nincs tapasztalatom, viszont van egy - - zsigerien őszinte - - tanácsadóm: Bobok

A GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI MŰSOROK önálló csatorna, illetve Bobok szerint is, egy ilyen csatorna második nagy fogyasztói rétege, az státuszában ugyancsak egymáshoz közel állóan az idősebb generáció (ŐK). Szerintem ők is adjanak tanácsot. Szóval valahogy legyenek benne. Nem olyan nehéz megtalálni a közös platformjaikat. / Gyermek – és Ifjúsági Csatorna (korhatár nélkül) …nem csak felnőtteknek, nagyszülőknek és tapasztalt, okos és bölcs embereknek is szólhatna. Nem feltételes módban: Valahogy rá kéne bírni az ifjúságot, hogy néha hallgassanak jobban a „sorstársaikra”. Lehetne a műsor címe: Hogy és mint vagyunk?

(…szóval valahogy a hasonló a hasonlóval midig jobban megérti önmagát…) elég kényes problémát vet fel az ilyesmi közösítés, mert hát mi legyen a frappáns neve a csatornának, ha… lehetne: K o r H a t á r o k N é l k ü l = KHN / (+) + (-) = 0 szóval olyasmi csatorna lenne, ahová bármikor bárki kapcsolhatna … neutrális, ártalmatlan, mint valami olyan, amit a többi csatornán is lehet nyugodtan nézni, s tőle szunyókálni (csak semmi hangos reklám:) Kaleidoszkóp határok nélkül és/vagy Határok nélküli kaleidoszkóp… Valahogy meg kellene kérdezni az érintetteket. Mindennap élőben. Mint a felnőtt csatornákon. Délután – kora estve valamikor. Sok vita, sok fórum élőben, változatos helyszíneken. Vagy már mondtam valahol? Például lehetne, mint webkamera: no comment m2Tv online iskola - óvodai élet és/vagy kaleidoszkóp is… vagy ez már ombudszmenikérdéseket vet föl?

Én, ha intendáns lennék, a névválasztáshoz (is) pályázatot írnék ki. Mert jó az idegen példa, a Mini Max Szájkosár n é l k ü l stb., de lehet, hogy van másik… lehetne ezek után ZiZi is a neve, de bízzunk a kreatív kis felnőttekben…
Egyenlőre: ZIZI :DE KALEIDOSZKÓP röv.log.: ZiZi:)-(K)
’’K, mint kölykök, kidstb.

Ráérő-s Vízió következik: reader responce :De all Tv folyamban

Bobokot magam mellé ültetem, s úgy teszek, mintha kedélyesen beszélgetnénk. …Miközben én lazán vezetek, ő rántott csirkelábost potter pre a porte á la ponty, foucault rorty protkóropogtat. A buszunk tele koravén fiatalokkal. Mind más egyéniség, sőt. Lefoglalom őket (mellékesen ez a dolgom): az üléstámlákba mindegyiknek saját képernyője van: zsebtükör = canal 1001 mirrorerror, - még jó! – nano: így legalább mind az 1001 köl(YZ)köt a(z) sajátos média világával leköthetem.

Jól el vannak a sajátban (naowor(l)d).
Én is a magaméban(korresponce).
Majdnem rágyújtottam még egy ciki/Re.
(cigkiszövegölömmagagyam = megatonnafeketeeszétvesztettbányász), - vagy mi.

Teszem a dolgom (:; ha nem bérelt napszemüvegben vezetek: kukutyinban zabhegyezek: ez van.). Hegymenetben hajtok. Régi motoros vagyok (akármilyen singeri rückfércműben is), de annyira nem, mint a szomszédom, a „szekeres”, aki valójában Bobok, - ki ne tudná, hiszen ő vezette az első f é l magyar csuklós buszok egyikét: - Válts vissza, ne várd meg, míg visszaesik a fordulat. Gondolkodás nélkül +teszem / azonnal = 001 010 sec késéssel.
Hangosan megjegyzem (csak úgy, hogy mindenki hallja: HA MARX ÉLNE MÉDIAKRITIKUS LENNE:) – néhányan F1 - esök röhögnek. (magamon én is) Látom a szkrínemen: 3 – an meglájkoltak (ezek a kis hóhányók).

Nem rossz ez arány, - súgom Szekérnek (Bobok).
Ő: - Neked szomszéd, de nem nekem. Én mindent a teljesség igényével… magamban:::kuss öreg) – kifele kincstárian:). Oszt vezetés közben, van elég időm, ez a meló megengedi amúgy is, 1gyökként megnézem az utasaimat, mindegyiket. Még jó, hogy nem az összes karcolt rám. … Ami még jobb, hogy nincsenek paranoiás kísérő szülők, meg egyéb túlképzetten ködös szakmai segítség.

A7szentségitnekije: - Azt gondolom, hogy most elkapom őket. Jócskán benne vannak a bögyömben (persze nem mindet egyszerre, hiszen nem egyformán jók – rosszak stb., nem kapkodok, ráérek, hosszú még az út, - szóval, hogy is mondja bizonytalanul ezt, I am egy pszeudobuszintendáns(?) - : - manapság a nyúlivadékok annyira nem tipikusak, nem annyira lineárisak, mint voltak a nagyszüleik, eleik, akikre mondhatjuk: kissé megkeseredett m i n d tapsifüles sapka –szemüveg, agykontroll, talán kissé cinikusak, kissé mindenhez jobban értenek, hiába, az évek és a tapasztalat; helyettük is mond6om? :

’’A mi nagy „tudományunk” nem tudomány, szóval, hogy is mondjam izé: - valami más, valamiféle tényleges tudás, amolyan, a másik oldalon, az árnyékban, a szakszerűtlenség területén, az, ami egy kicsit mindenhez értő, - természetesen néha hülye is (nem mindenik t u d j a j lökötteknek): Al(cohol)goritmizálom: (:) - tom (x) – zoomolom / e z e m : habókos is, néha / nem allways / tamponosabban arrogánsabb a kelleténél, máskor meg bolondozó, mindenből marhaságot ellő, kesernyésen vidáman baromkodó, somolyogva leintő, máskorsokx meg magából kikelő, kellemetlenül megmondóan +++ emberi, na, - mindegy: vagyunk egypáran ingyenélők a közszolgálatiság hajnali – reggeli – délelőtti kanálisaiban mi is (nyakig ahumanpoweretológiában)… újabb nevek: PEREC / :DE SÓS

Más szóval nem csak én vagyok ingyen - szeméthegy médiafigyelő kritikusan realista, /sze hoty mondhatni azokra is, kik itt vannak, like (:)=lopottkabátgomb:De legalább nem hasznavehetetlen mindanyanyaahány, ” Szemüreget a bírónak - médiakardélre velü(n)k ha Isten véljük, - ki ellenünk :-) - : nahát, - micsoda waste hegyhát:ezek a fiatalok: khmm, - csavarognak (onlylongizlandlonelylong-loógoalstimeego), hajukat növesztik - bodorítják és/vagy kopaszra… nagyon izgékonyak és/vagy lusták… jól utánozzák az nagyszüleiket és/vagy gyilkolják… tisztelik a tudást és/vagy s*rnak rá juj de nagy ívbe… szeretnek mindent és/vagy utálnak… egész nap interaktívak és/vagy hagyományosak… tele van a hócipőjük (ha van) és/vagy lelkesen luxus síelnek… olimpikonok lesznek és/vagy girhes csenevészek… szeretetre méltóak és/vagy agresszívóznak…/// hogy ne felejtsem: lehetne a logója: http: (-)18(+) /// extravagánsan láthatóak és/vagy nyakig *zarban láthatatlanok… mindent értenek és/vagy semmit… /// részben igaza volt annak, aki aszonta: elébb definiáljunk egyet 1 formát és/de mégsem, ez nem mese mása emese ásványvízből jancsi @ juliska története.

Higgyünk abban, hogy ők - - a dear skacok - - ezt jobban tudják (erről a hozzájuk szóló nyelvezetről majd később, az ötletözönömben). /// Szeker®ésen: Figyeld az utat, ne azt a rossebet! Majdnem letértem… (bocsgyerekek(:!) megszomjaztam, - hol a flaskám.

Üres, - zutty ki az ablakon. /// neveljen környezettudatosságra, fenntartható fejlődésre, paralel eh, - Pi / donna: oktasson mint övegsprofszőr a tévétanodában, főzzenek – mossanak – takarítsanak, ültessenek érző fát, növényt – háziállatot neveljenek, tanuljanak – tanuljanak éjjel-nappal, ne csak szórakozzanak (jurta építés, lovaglás, cserkész kolbásztöltéses ökörködés, m e g a többi hasznos tapasztalati - gyakorlati természettudomány stb. metakommunikatív szakmák: tetőfedő, ács, bádogos, irodalmár…), értiteök?! - ne azzal a *urva távkapcsolóval fenyegetőzzenek többé. /// félre a tréfával (buszsofőrökörködéstb.)! A gyerek nem fadarab az öreg székely kezében: Ne ahogy esik – kukoricapuffancs maradék fogpiszkálója legyen belőle.

Az ifjúság a jövő, aki nem tudja, igyon lónyálat, szeméről bugylibicskával táv gyógyítva vetesse le a hályogot, de zöldet. A frantzkafkababosrépára: - Hol a szemüvegem? Átváltozom ötletgyárrá: Apám szól, Anyám szól: - fi(j)am te soha sem változol!? Csak ne e kecskebőr zekés fiatalok mondják meg a magukét…

Dobok egy hypertetxtet: NOPARAJAMADZSESSZIDEAREMIXMYMEDIA + - + kell: a BRAINTATTOO:NOENEONU2:AIRBALLON99:66.0.0 version: (-)x(+) = 3 -18+ 0< ZIZI /m2

- Kérdez:D + Őket t00 (realkidspopularnormacontroll)!
- FAQ / non = pseudo answ./Re várva, Hárítva reánk.
- U be Intendáns(!:), like csallán, chili & etz. Bababovoeuraprepa bizonytalanság… te vagy a csónakos…
- Pályázat minden iskolában: LOGO; PRO FORMA ::: DE HIDD a reality controll very important… / benne: ki fresh & young milyennek látja a médiát, a magyart, nem a cartoon etz. World workshop’s: Vegyél szemetet stbisith’s, - Légyen hungarian recordshoppingoló. (könnyűesztmondani) – hát igen. Ilyen az élet, - csak egyszer lehetünk igazán helyzetben. (drukkolok)
- RAJZSKICCPÁLYÁZAT KI Í R Á S - ra vele: go out / who indy non off. Online: PARALELLUNIVERSAL LINGUAE:
- Te és Te milyennek látod a jövőd?
- Te Milyen Neo csatornát lájkolnál magadról?!?
- MI / benne legyünk vagy sem…, hisszük, how old are just now? - akkor TE vagy a jövő(!!!)
- Mutasd:D + nekünk, milyenek vagyunk?! (ez+nemaz):
- Tervezzétek meg a csatornátokat!
- Mikor, mi legyen- és ki legyen az 1GYK legfőbb szint a tévétökben.
- Free a pálya, nem ti fizetitek a közszolgálati tökfödőt.
- No, most akko’ ötlet’has a i a s a n szakajtott médianyelvet öl(Tv)ök:
- …a Média Unió / benne E. Hankistoo, úgy gondolták: a prioritás a dagadtság, az alkohol stb. / hát nem: a legelső: az oktatás és/vagy az erőszakmentes future: AAA neutrális iskolai skacorkirályság … na gyerünk gyerekek: in media rexcss: nem csak felnőtteknek szól a mini Mtv2 a minizib az arte ésatöbbi -18+ chala – chili varia tiviatya – gatya TV chat chatorna ingyen fórum etz.: ha ezt nem érted, akkor ez nem a te feladatod: ADD FEL a labdát másnak, vigye a szennyest föl Ő a cultpolitcs szájpadlásÁra. SkaCnocmmentv: de:Durvavoltálmármegint) - te meg csússz ”Z” gyerök míg szépen mondom… szóval bárhogy csűröm – anyacsavarom: nem lesz könnyű az X/Y Y/ ’Z’ generációnak újat „csinálni”. Szóval én nagyon emailöm süvegöm (uroboroselfmedia@gmail.com): Kéz és lábtörést, Bobok: te mögergő csak síelj nyugodtan a hegyen, rá se ránts, ki ne tunná: a dolgok maguktól is megoldó:Dnak. A szavak a tettektől elnémoolnak.
- A forma örök a lényeg a(z) rögös zizivel telehintett úton zöröG.

Összegzem: Olyan legyen a csatorna mintha, szóval ugyanolyan, mint a többi, ami jó értelemben „nézett”, annyi különbséggel, hogy az élet, mármint a gyermek és ifjúsági, valamint az idősek élete szerkessze. Könnyű ezt egy gibicnek? Ha én intendáns lennék… Nem hiszek azoknak, akik azt mondják: Bizonytalanság van mindenütt. Nekik, lehet, de nem nekünk, kiknek gyerekei előtt még ott kell, hogy legyen a jövő stb. várom a fejleményeket. Drukkolok neked. Bobok: Meg tudod csinálni! (levélben minden kérdésre válaszolok)-(:üdvözlettel: Ladányi László/lafu

oldKIRALYIs 2011.01.17. 11:31:58

Kedves Gergő!
Látom azért vannak,hál istennek,fogós ravasz bejegyzések,láttam a beszélgetést a kinevezésedről.Túlságosan azért nem irigyellek,de érdekes feladat,ezt aztán,pláne a mai éppen digitbe átnyúló média világban,nem lesz könnyű munka abszolválni.Lehet,hogy mégiscsak venned kell egy TV-t otthonra?Vagy PC-n nézhető változatnál maradsz inkább?
(üdvözlettel:Füredi László)

Rézvirág 2011.01.24. 13:45:29

Kedves Gergő!

Sajnos nincs időm visszaolvasni a többi kommentet, lehet, hogy már más is javasolta:
Mai magyar meseírók meséit képernyőre lehetne vinni.
Pl: Czigány Zoltán: Csoda és Kósza, vagy Berg Judittól a Panka és Csiribi, vagy a Cipelő Cicák, a Ruminiről nem is beszélve.
(Bartos Erikát a Minimax már lenyúlta :-))
süti beállítások módosítása